lauantai 6. lokakuuta 2012

Lähiympäristön havaintoja


Toissa päivänä Helsingissä kohtasin iloisen yllätyksen ulkoiluttaessani Pikku-Mallaa. Pienessä pusikkometsikössä ihan lähellä kotiani näin tiklejä tikluttamassa koivussa. Eikä siinä kaikki! Samassa ympäristössä näin samalla kertaa myös järripeippoja!

Järripeipoista olenkin aiemmin kirjoittanut, että niitä minun on ollut vaikea havaita. Ne ovat erittäin yleisiä, mutta minulle ne ovat olleet lintujajotkaeivätnäyttäydy. Enpä olisi tullut lintuilleeksi niissä pusikoissa, jos ei olisi Pikku-Mallaa! Näin sitä koiranpennun kanssa tulee käytyä lähiympäristössä, missä ei normaalisti tule käytyä. Ja, lähiympäristössä onkin lintuja, joista en aiemmin tiennyt!

Terveisin:

2 kommenttia:

 1. Onko lintuilu jäänyt Mallan tultua?

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Lintuilu ei ole jäänyt, mutta muuttolintujen ylilentoa en päässyt havainnoimaan.

  Normaalia vähemmän olen lintuillut parin viime kuukauden aikana. Mallalla on ollut muutama pissatulehdus ja hän on vaatinut poikkeuksellisen paljon hoitoa. Tulehdusten aikana hänellä on kipuja ja käytös on ollut hieman kärsimätöntä, ja on vaatinut siksi enemmän huomiota.

  En ole ehtinyt katsella kuvia, joita olen ottanut linnuista. Kunhan niitä lävitse käyn, niin kirjoittelen sitten blogiini.

  Olen parin viime kuukauden aikana lukenut lintukirjallisuutta oikein urakalla. Yksi lintukurssikin on vielä kesken.

  Hienoja kommentteja tänne on tullut näiden parin kuukauden aikana. Kesällä näin keltaisen västäräkin, josta olin epävarma olisiko se sitruunavästäräkki. Se on sitruunavästäräkki naaras kertoi eräs kommentoija:

  http://lintuilua.blogspot.fi/2012/06/vastarakki-keltaisessa.html

  Ja, punarinta-leppälintu-dilemma on myös ratkennut: se oli leppälintu kuten tarkat kommentoijat kertoivatkin jo kesällä:

  http://lintuilua.blogspot.fi/2012/07/punarinnan-varpaat.html


  Anu

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)