torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevätmuutosta ja muusta


Onpa ollut erikoinen lintuilukevät! Lintuja sai odotella ja odotella. Tuulet kävivät väärästä suunnasta, jotta muuttolinnut palaisivat.
 
Lopulta tuulet kääntyivät! Viime viikonloppuna näin Viikin pelloilla, Helsingissä, ensimmäiset kottaraiset, töyhtöhyypät ja kiurut. Hanhia myös saapui viikonloppuna yhä enemmän. Laulu- ja kyhmyjoutsenia on lennellyt koko ajan kasvavaa lukumäärä vauhtia. Yllä, ja tässä alla, jo 10.4 kuvaamani telkkänaaras (Bucephala clangula/ Common Goldeneye):

 
Klaukkalassa maanantaina sepelkyyhkyjä (Columba palumbus/ Common Wood Pigeon), kiuruja ja kanahaukkahavaintoja runsaasti. Tiistai aamuna, Klaukkalassa, näin ensimmäiset rastasparvet. Rastaat olivat muuttaneet yöllä. (Tänään seurailin kiikareilla Lahdessa sepelkyyhkyn touhua. Kuva otettu aika kaukaa:)

 
Tiistaina Klaukkalasta jatkoin pikkuteitä Lahtea kohden. Pelloilla oli joutsenten lisäksi kurkia. Kun saavuin Lahteen, rastaita en nähnyt enkä kuullut. Mutta, keskiviikkoaamuna räkättirastaat lentelivät jo puusta puuhun pienissä parvissa. Peipot laulavat.

 
 
 
 
Kuvat yläpuolella olevasta mustarastasnaaraasta otin Luukissa tiistaina. Linnun rinnassa näyttäisi olevan jotakin häikkää – kuin siinä olisi vanha haava. Tai, sitten linnun höyhenpeite vain on siitä kohdin sekaisin… Toisekseen rinnassa näyttäisi ikään kuin olevan tumma sepelkuvio. Mutta, mustarastasnaaraaksi oletan kyseisen pesätouhuissa olleen linnun.

Sinitiainen (Parus caeruleus/ Blue Tit) siivosi pönttöä tänään Lahdessa:

 

2 kommenttia:

  1. Lahdessa telkät ovat jo pesimispuuhissa ja sepelkyyhkykin alkoi tänään huhuilemaan!

    VastaaPoista
  2. Sepelkyyhkyjen huhuilu kuuluu mukavasti kevääseen ja kesään :)

    Minä näin tänään Helsingin Viikissä muun muassa uuttukyyhkyjä, kivitaskun ja pensastaskun. Juuri nyt lintuja näkee hyvin, kun puissa ei ole vielä lehtiä. Ja, linnut pitävät nyt muutenkin ääntä: ovat kuuluvia ja näkyviä.

    Anu

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)