keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Tiaiset ruokinnalla


Lunta ei ole vielä pysyväksi satanut, paitsi – pohjoisessa lumi taitaa alkaa jo pysyä, mihin antaa viitteitä Kilpisjärven kelikamera Saanalle.

Lintujen ruokinnat on kuitenkin jo aloitettu, vaikkei pakkastakaan ole. Mallaa ulkoiluttaessa olen nähnyt lähimetsissä useita lintujen ruokintapaikkoja. Jokaisessa niissä näyttää olevan sama tilanne: oravat kiipeilevät ruokintatelineisiin ja popsivat parhaat päältä.

 
Samoin kävi ruokintapaikalla Lahdessa. Siellä oravat ensin irrottivat ruokintapöntön kannen ja lopulta ne jyrsivät ruokintapöntöstä siementen ulostuloaukotkin niin isoiksi, että koko ruokintapönttö piti poistaa ja vaihtaa uuteen. Useilla ruokintapaikoilla Lahdessa sama ongelma: oravat rikkovat ruokintatelineitä ja vievät lintujen ruoat.

 
Piipahdin Sotkamossa lokakuussa, jolloin muutaman päivän satoi lunta. Maisema muuttui hetkiseksi talviseksi. Sain olla mukana laittamassa linnuille ruokintatelineitä. Ja, eipä mennyt kauan aikaa, kun talitintit, sinitintit, hömötiaiset (Parus montanus/Willow Tit), muutamat kuusitiaiset ja töyhtötiaiset saapuivat paikalle.

 
 
Linnut olivat kuin karkkikaupassa: tuijottivat siemeniä innoissaan tovin kuin epäillen näyn todellisuutta.

 
Ja sitten poimivat siemenen nokan väliin ja lensivät pois – palatakseen takaisin hetkisen kuluttua.


 
 

Perustietoa hömötiaisesta LuontoPortissa.

Kuvat otin ikkunan lävitse 19.10. Sotkamossa. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla jotakin kuvaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)