maanantai 5. tammikuuta 2015

Bongausreissu

Jotkut linnut vain antavat odotuttaa itseään, ja joistakin linnuista tulee minulle lintujokaeinäyttäydy. Luulenpa, että pikku-uikusta on kehkeytymässä minulle lintujokaeinäyttäydy.


Marraskuussa yritin bongata kyseistä lintua, mutta en onnistunut. Yritin jälleen eilen käydä bongaamassa sitä, mutta ei onnistunut nytkään. En nähnyt pikku-uikkua. Alueella oli muitakin saman linnun etsijöitä, mutta kukaan ei sitä löytänyt.


Sain kuitenkin eilen taas tälle vuodelle uusia havaintoja: käpytikka, korppi, tilhi, telkkä ja laulujoutsen (Cygnus cygnus/Whooper Swan).Näin myös mielenkiintoisia väriviallisia sinisorsia – sekä kävin kivan keskustelun toisen lintuharrastajan kanssa.


Kaiken kaikkiaan lintuilupäivä oli ihan hyvä.The Little Grebe is a rare bird in Finland. It does not breed in Finland (In Finland population estimated at fewer than 25 pairs.) Sometimes little grebes strays here.

In November, one of the Little Grebe was in Lahti. I failed to see it.
One of the Little Grebe has been for weeks in Heinola. I tried yesterday to see it. I failed to detect it.

Yesterday, however, I saw new birds for this year: Bohemian waxwing, Raven, Great Spotted Woodpecker,  Whooper Swan and common Goldeneye.


6 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen. Sitten on lintuja, jotka onnistuu näkemään, mutta ei onnistu saamaan niistä valokuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Tällaista tämä välillä on…

   Poista
 2. No voi harmitus, tänään se oli ihan tuon pikkusaaren reunalla ja siinä se lapasorsakin uiskenteli. Pikku-uikku on niin eläväinen menijä, että se huitelee milloin missäkin näköjään ja sukeltelee jatkuvasti. Tuskin se pois lähtee, joten vielä on mahdollisuus...
  Hienot kuvat joutsenista ja muutakin bongattavaa löysit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula.
   Luettuani tämän viestisi, katsoin vielä valokuvani ja zoomailin isommaksi nähdäkseni olisiko sattumalta tuon saaren reunamilla sitä pikku-uikkua, tai muilla kuvissa näkyvillä rannoilla. Ei näkynyt. Eräs paikalla ollut kokeneempi lintuharrastaja kertoi pikku-uikkujen usein myös uiskentelevan jään reunan vierustaa (sulan ja jään reunakohta) ja katselin kiikareilla myös jään reunan, mutta ei näkynyt… Ehkä käyn vielä joku toinen kerta yrittämässä…

   Poista
 3. Pidetään peukkoja että pikku-uikku ilahduttaa läsnäolollaan joku päivä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)