torstai 15. tammikuuta 2015

Telkkä 2015Luonnontieteellisen keskusmuseon nettisivulla kerrotaan Euroopan laajuisesta Telkkä-projektista, joka on käynnissä nyt tammikuun ajan. Projektiin voi osallistua jokainen digikameran kanssa luonnossa liikkuva.


Ilmastonmuutoksen myötä vesilintujen talvilevinneisyydet ovat muuttuneet. Esimerkiksi Suomessa talvehtii nykyään enemmän vesilintuja ja puolestaan talvehtijoiden määrät ovat laskeneet Länsi- ja Keski-Euroopassa.

Tutkimuksen tekijät selvittävät talvehtijoiden ikä- ja sukupuolijakaumia, sillä kyseiset tiedot selkeyttävät miten ilmastonmuutos vaikuttaa lajien kantoihin ja kannan rakenteeseen.

Tutkijat toivovat lintuharrastajien valokuvaavan telkkäparvia tammikuun aikana. Telkän siivistä voidaan määritellä niiden sukupuoli ja ikä. Kuvaajan itse ei tarvitse kyseisiä määritelmiä tehdä. Kuvat lähetetään Luomukseen ja tutkijat tekevät valokuvista tarkat määritelmät.


Tutkimuksesta tietoa ja neuvoja osallistumiseen Luomuksen sivulta: Telkkä 2015

Luulenpa, etten itse ehdi tammikuun aikana lintuilla vesistöjen äärellä, mutta jos ehtisin, niin tähän tutkimukseen olisi kiva osallistua telkkiä nähdessään.

The Goldeneye-project in Europe during January 2015:The Goldeneye-project


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)