keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Muuttajat saapuvatEilen ei ollut niin kova tuuli, joten useat muuttolinnut pääsivät matkaan. Peippoja saapui meren yli suurin joukoin. En tiedä oliko tämä jo niiden päämuutto. Iltapäivällä kuului peipon laulua siellä, missä sitä ei aiemmin kuulunut. Ja, tänä aamuna peippojen laulu ratkesi ja raikasi ihan kaikkialla, kun kävin koiran kanssa aamulenkillä. Myöhemmin aamupäivällä kävin vielä Viikissä ja silläkin reissulla peipot lauloivat joka puolella.Myös räkättirastaita ja lokkeja on saapunut paljon.


Nyt, kun hyönteissyöjät eivät vielä ole tulleet sankoin joukoin, niin paikalla olevien lintujen laulut erottuvat selkeästi. Eilen ja tänään kuulin erikoista pikkulinnun laulua. En tunnistanut sitä ja valitettavasti en kummallakaan kerralla nähnyt laulajaa. Saattavat olla pohjoisen lintuja, jotka ovat juuri tulleet meren yli ja jatkavat pian matkaansa pohjoiseen.Tänään Viikissä, pilvisessä säässä, kokeilin kameran kanssa erilaisia säätöjä. Kuvat on otettu tänään.


Yesterday was not so hard wind. The Chaffinchs, in large numbers, arrived over the sea. Today I took some photos in Viikki.

Anu
 

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Itse en ole vielä peippoja nähnyt tänä keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tänne tuli nyt peippoja niin paljon, että luulen niitä pian olevan muuallakin Suomessa, kunhan vaan lentosäät ovat sopivia :)
   Anu

   Poista
 2. Peippoja en ole vielä nähnyt, mutta metsänlaita raikui eilen ja tänä aamuna upeaa lintujen konserttia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänimaisema muuttui valtavasti, kun peipot saapuivat laulamaan :)

   Poista
 3. Onpa komeita parvia erilaisia lintuja. Pari peippoa on ehättänyt jo tännekin, eilen oli ensimmäiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirlah.
   Huonosta säästä huolimatta, peipot ovat siis jatkaneet muuttoaan :) Luin Hesarista, että Kajaanissa on jo havaittu ensimmäinen tiltaltti!
   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)