lauantai 25. huhtikuuta 2015

Pikkutikka

Nyt on niin hektisiä ja upeita lintuilupäiviä, ettei oikein ehdi tietokoneella istua! Lintuja tulee ja menee! Äänimaisema varhain aamulla mahtava! Sisällä ei malttaisi yhtään olla! Pikkulinnut ovat nyt näkyvissä – pian puissa on lehdet ja pikkulintuja ei sitten enää niin vain näekään.


Eilen aamulla lintuilin Helsingissä Viikissä kolme tuntia ja illalla Lahdessa kuta kuinkin saman verran. Tässä postauksessa vain yhdestä havainnosta, pikkutikasta, sillä se yllätti minut. Viikissä kävelin eri polkua kuin yleensä kävelen ja polun varrella löytyi yllätyksiä, joista iloisin yllätys oli kahden pikkutikkan havaitseminen. Ja, kuljettuani polkua eteenpäin näin vielä kolmannenkin pikkutikan.


Lintuatlaksen mukaanpikkutikkoja on noin 4000 – 7000 paria Suomessa.


Illallakaan en malttanut pysyä sisätiloissa, vaan jatkoin lintuilua. Havainnoista myöhemmin. Kun lopetin lintuilun ja menin sisälle Pirkon mökkiin, ajattelin mielessäni, että kaikista linnuista, jalohaikara mukaan laskettuna, upein havainto oli Viikin pikkutikat. En tiennyt kyseisessä paikassa olevan pikkutikkoja, joten ne yllättivät minut täysin.


Poistaessani kenkiä jaloista ajattelin mielessäni pikkutikkoja. Käännyin samalla katsomaan kuistin ikkunasta ulos. Näin hämmästyksekseni vajaan viiden metrin päässä, pihan omenapuussa, pikkutikan! Onneksi kamera oli vieressä! Kuvasin ikkunan lävitse.


Eilinen oli siis oikea pikkutikkojen päivä! Minä kerta kaikkiaan pidän pikkutikoista!


Luontoportissa perustietoa pikkutikasta: Pikkutikka.

P.S. Kaiken lintupaljouden lisäksi upeaa oli olla myös pari päivää sitten Petteri Lehikoisen kurssilla. Hän opetti vaikeasti tunnistettavia lintupareja. Kurssi oli minulle antoisa ja rohkaiseva. Sain muun muassa uusia, hyviä eväitä siihen, miten voi kiikareilla oppia tunnistamaan lintuja lintutorneistakin – siis ilman, että näkee kaukoputkella yksityiskohtia linnuista. Olinkin eilen aamulla jo kello kuuden maissa tornilla opettelemassa asiaa!


Yesterday morning I was birding about 3 hours in Viikki (Helsinki). And in the evening I was birding in Lahti (about 100 km north from Helsinki). In Viikki I saw 3 Lesser Spotted Woodpecker and in the evening I saw still the one. It was in the appletree and I shot photos through the window. 

Now I can’t be inside the house – I have to go out, because there is so much birds now! I will tell later about the other birds I saw yesterday!

Knowledge about Lesser Spotted Woodpecker: Naturegate.
Anu

2 kommenttia:

 1. Onnea! Johan oli tuuria. Komea se on tuokin tikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirlah!
   Pikkutikka on niin pieni, että se on ihan söpö :)

   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)