keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Aamun laulajatEilen Lammassaareen vievillä pitkospuilla kuulin ruokokerttusten, punavarpusten, pajusirkkujen ja satakielien lisäksi kahta sellaista laulajaa, joita en tunnistanut.Yhdessä tilanteessa, erään pikkulinnun kohdalla, jo aloin toivoa näkeväni itselleni vieraan laulajan. Otin kuvia. Kuitenkin laulaja näytti, ja yhä kuvissakin näyttää, ruokokerttuselta.Kyseisillä pitkospuilla voisi periaatteessa, hyvällä onnella, kuulla ehkäpä luhtakerttusta, kultarintaa, rastaskerttusta, sitruunavästäräkkiä, keltavästäräkkiä tai viitasirkkalintua.Kaikki edellä mainitut lajeja, jotka ovat minulle oudompia, ja siksi niiden tunnistaminenkin on vaikeampaa. Täytyy alkaa panostamaan laulujen opettelemiseen! (Kuvat saa isommaksi klikkaamalla hiirellä jotakin kuvaa)


Yesterday in the nature reserve area of Viikki, I heard two birdsong which I didn’t identify. I didn’t see them. There is possible to hear birds like Marsh Warbler, Icterine Warbler, Great Reed Warbler and River Warbler (and so on) – all of them are birds whose songs I can’t identify very well. I have to study more birdsongs!

In the photos is Sedge Warbler. It is very common here in Finland and in Europe.
More knowledge about the Sedge Warbler: Birdlife.

Anu

4 kommenttia:

 1. No just nämä ovat niitä kamalia tunnistettavia. Tällaisia minulla on jo tältäkin keväältä, mutta kun en tunne ääniäkään, hankaloituu asia entisestään. Sain juuri lahjaksi CD:n jossa on eri lintujen laulua. Jospa alan järjestelmällisesti opetella levyltä yhtä ääntä kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haastetta riittää näissä "kamalissa tunnistettavissa" :)

   Minullakin on pari linnunlaulu- levyä, joilta olen järjestelmällisesti opetellut noin parisen kymmentä laulajaa. Nyt täytyy opetella lisää näitä uusia laulajia. Kun tuntee laulun, on helpompi saada näköhavaintokin.

   Anu

   Poista
 2. Jos linnussa on joku helposti erotettava tunnumerkki, olen joskus tunnistanut linnun heti ensimmäistä kertaa nähdessäni (olen muistanut kuvan lintukirjasta). Mutta nämä kaverit ovatkin sitten eri juttu, vaikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeita ovat, mutta siinäpä sitä kivaa haastetta sitten onkin. Kun lopulta oppii tunnistamaan vaikeasti tunnistettavia lintuja, se tuottaa iloa :)
   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)