tiistai 19. toukokuuta 2015

Haahka
Haahkat (Somateria mollissima/Eider) ovat ihan yleisiä lintuja Suomessa.Haahkat kuuluvat sorsien heimoon. Kooltaan ne kuitenkin ovat suurempia kuin esimerkiksi sinisorsat. Haahkat ovat lähempänä pienten valkoposkihanhien kokoa.
Jännä huomata, miten tottuneita haahkat ovat ihmisten läheisyyteen. Kuvasin näitä haahkoja sunnuntaina Lauttasaaressa. Rannoilla kuljeskeli ja istuskeli paljon ihmisiä, sillä sää oli aurinkoinen ja lämmin.Osa haahkoista oli kivillä hyvinkin lähellä rantaa, mutta ne eivät säikähtäneet ihmisten läheisyyttä.


Parisen vuotta sitten  Seppo Vuolanto kirjoitti Suomen Luonto -lehdessä haahkojen pesinnästä ja niiden suojaamisesta mielenkiintoisan jutun: Voiko haahkan pesiä suojata?Kun kiikareilla katsoi merelle, huomasi, että siellä oli paljon lisää haahkoja uimassa.

Lintuilijat. Me and my birding dog.


The Eiders are common in Finland. They are much large than the Mallards – Eider is as large as a little Barnacle Goose

Last Sunday there were a lot of people on the beach of Lauttasaari. Some of the Eiders was close to the beach. They are accustomed to the humans.

More knowledge about Common Eider: Birdlife.
Island of Lauttasaari in Wikipedia.

Anu
 

4 kommenttia:

 1. Voi ei. Sinä näit haahkoja läheltä. Pari viikkoa sitten kun olimme Etelä-Suomessa meren rannalla, näkyi haahkoja vaikka kuinka paljon merellä. Mutta niin kaukana, että minua harmittaa kovasti, että en saanut niistä kuvia. Ei auta kuin taas odottaa matkaa meren rannalle.

  Malla se on niiiiin söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauttasaaressa näkee haahkoja, meriharakoita ja joitakin pieniä kahlaajia ym. melko läheltä - ainakin nyt vielä. Suosittelen pistäytymään, jos ja kun käyt Helsingissä päin.

   Malla on söpö :) Kiitos Kirlah.

   Anu

   Poista
 2. Minkään en ole onnistunut näkemään niitä läheltä.

  Kiva kuva teistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko läheltä niitä näkee Lauttasaaressa.

   Minustakin se on kiva kuva! Kiitos Sussi.

   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)