tiistai 12. toukokuuta 2015

Kevätaamua ja -iltaaSatakieliä on tullut lisää kotini lähistölle. Niiden honkottava laulu kaikuu varhain aamulla. 

Kun tänään tulin Malla-koiran kanssa aamukävelyltä, näin aivan kotini lähistöllä, lentävän haikaran. Se lensi joen vierttä matalalla, juuri puiden latvojen korkeudella. Taivasta vasten se näytti tummalta, joten en voinut tunnistaa sitä. Oletan sen olevan harmaahaikara, ihan sen perusteella, että Viikissä niitä on paljon. Ja, linnuntietä Viikki ei ole kaukana täältä.

En vain ole viime viikkoina ehtinyt käydä kävelemässä lähiympäristössä, joten en tiedä, onko tänne tullut haikaroita, vai oliko tämä vain yksittäinen harhailija.


Mallalla ei ole enää pissassa sokereita ja kaikki sen tutkimukselliset arvot ovat kunnossa. Viime perjantai illasta alkaen se on syönyt ja juonut ja liikkunut terhakkaasti. Se ei myöskään enää tunne äkillistä kipua alaruumiissaan. Se on siis terve.


Koska Mallalla oli sokereita pissassa ja veren sokeriarvot olivat hyvät ja lisäksi Mallalla oli vaikeuksia pissaamisessa, eikä se juonut – lääkäri olettaa sillä olleen munuaisessa jotakin vaivaa. Auki jää, mitä se oli. Joka tapauksessa kyseinen vaiva on nyt poistunut. Miksi se poistui, sitäkään ei tiedetä.


Iloitsen Mallan ruokahalusta. Jouduin kädestäni sitä syöttämään, kun se oli kipeä, eikä se kädestäkään ottanut juuri mitään. Vettä kaadoin sen suuhun urheilujuomapullosta. Nyt Malla juo itse. Olen niin helpottunut sen juodessa ja syödessä. Ja, yhtä helpottunut ja iloinen olen sen tehdessä ulkona tarpeitaan. Perustoiminnot ovat kunnossa ja Malla on iloinen.


Kirjosieppo oli kiinnostunut erään pienen mökin lukkopesästä. En tiedä katseliko se lukkopesästä heijastuvaa omaa kuvaansa, vai haluttiko sitä työntää nokkansa avaimen reikään. Useita kertoja ja pitkään se kävi lukkopesää katselemassa.

Kevätilta

To near my home have become more nightingales. This morning I also saw one flying heron near my home. I think it was the Grey Heron, because there is about 13 Grey Heron in the nature reserve area of Viikki. Viikki is about a three miles away from my home.

My dog Malla is healthy now. The vet doctor said, that there was something problem in Malla’s kidney. But she didn’t know what was the problem in the kidney. And, she can’t know why this problem gone away. There where a lot of sugar in Mallas’s urine and the blood sugar was very good (When there is a lot of sugar in the urine and the blood sugars are good, it means that there is something wrong in the kindey).  Malla didn’t drink water and she didn’t eat. She had sudden pains in her body.

Now there is no sugar in Malla’s urine and blood sugar is still very good. She drink and eat and she had no pains. I am so relieved. 

One European Pied Flycatchers was very interested in the lock mechanism. I took photos 8.5.

Anu
 

2 kommenttia:

 1. Että on mukava kuulla Mallan olevan kunnossa:) Ihana juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi!

   Malla vaikuttaa terveeltä taas :) Se on niin suuri helpotus ja ilo :)

   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)