keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tavi
Tavi (Anas crecca/Teal) ja sinisorsa ovat Suomen runsaslukuisimmat sorsalinnut. Niinpä taveja näkee oikeastaan kaikkialla, Lappia myöten. Lahdessa näin kevättalvella talvehtivan tavin.


Naaraspuoliset sorsalinnut ovat kaikki niin valtavan samannäköisiä, että niitä onkin äkkiseltään vaikea erottaa. Nyt, kun koiraat kulkevat naaraiden lähellä, naaraidenkin tunnistaminen onnistuu helposti.


Kun taveilla on poikaset, jotka muistuttavat naaraita, ja koiraatkin kesäkuun lopulta alkaen sukivat muuttuen enemmän naaraiden näköisiksi, on sukupuolien tunnistaminen taas vaikeampaa.


Juhlapukuisen koiraan kuvaaminen on haastavaa. Sen pään värisävyt ovat aika vaikea kuvattava – minä en ole onnistunut tarkkaa kuvaa saamaan sen päästä. Tavit ovat veikeän näköisiä, kun niiden pää on veden alla lähes taukoamatta – ruokailevat.

Perustietoa tavista Luontoportissa: Tavi
Tavit kuvasin Viikissä 24.4.The Teals are very common and widespread here in Finland. The females of the Anseriformes looking all alike each other – so, it is difficult to identify females of Anseriformes. Now the males are beside females and it is easy to identify females too.

The male Teal moult in late June and its new plumage is very similar than females and young teals have. But, now, in the spring time, it is easy distinguish the female and the male Teals.

For me it is very difficult to take good photos of the Teal males head, because the colors of the head are so strong... On the other side, the Teals are funny looking: their heads are all the time in the water, because they are eating.

Read more about the teal: Teal.
The photos I took 24.4.

Anu

4 kommenttia:

 1. Enpä ole tullut ottaneeksi selvää tuosta, miten yleisiä tavit ovat. Sitä on tullut rekisteröityä vain nuo juhlapukuiset koiraat ja siksi kai on tuntunut siltä, että niitä on vähän. kiitos taas uudesta tiedosta!

  VastaaPoista
 2. Herra tavilla on kaunis juhlapuku.

  Minulla on käynyt monesti niin, että olen luullut katselevani ja kuvaavani tavallista sorsaa ja sitten kuvia koneelta katsoessa onkin selvinnyt aivan toista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siis saanut mukavia yllätyksiä, kun olet kuviasi "sorsista" katsellut :)

   Joskus kuvat voivat yllättää :)

   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)