keskiviikko 26. elokuuta 2015

Hiiripöllö
Reissulla Malla-tuntureille (17.8) jonkin matkaa Siilaskosken ylityksen jälkeen Pikku-Mallan rinnettä kavuttuamme, saimme seuraksi hiiripöllön (Surnia ulula/Hawk Owl).


Se lensi näkyvästi vierellämme (tahtoi näyttäytyä meille) jonkin matkan päässä ja istahti aina välillä tunturikoivuihin.

Hieno, täydellinen suojaväri!

Itse asiassa meni aikaa ennen kuin sen tunnisti pöllöksi, sillä sen olemus oli hyvin haukkamainen. Sen englanninkielinen nimi, Hawk Owl/Haukka pöllö, viittaakin juuri sen haukkamaiseen olemukseen.


Paluumatkalla samoilla paikoilla havaitsimme sen jälleen. Huomasimme, ettei se ollut yksin, vaan hiiripöllöjä oli kaksi. Molemmat seurasivat kulkuamme tarkasti.


Hiiripöllöt saattavat olla aggressiivisia, kun niillä on poikasia. Toinen pöllöistä lensikin kaarroksen Malla-koiran lähelle tsekaten mikä otus Malla oikein on. Toisin kuin useimmat pöllöt, hiiripöllö on myös päivällä aktiivinen.


Etelä-Suomessa hiiripöllöjä ei niin vain kohtaa, joten iloitsin tästä havainnosta. Lintu Atlaksen mukaan hiiripöllö on ensisijaisesti pohjoisemman Suomen lintu. Niitä on Suomessa 2000 – 6000 paria.

Kuvat saa isommaksi klikkaamalla hiirellä jotakin kuvaa.


We saw two Hawk Owls when we hiking (17.8) in the mountainside of Malla. At first glance Hawk Owl look like hawk. It took some moments that we identified it. In Finland are about 2000 – 6000 pairs of Hawk Owls. They live mostly in the northern Finland: Distribution map.

Anu
 

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi.
   Hiiripöllö oli hieno havainto matkan varrella :)

   Anu

   Poista
 2. Varmaan tosi kiva yllätys pöllön tapaaminen. Ei sellaista joka päivä tarjota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli mahtava yllätys :) Minulla oli etukäteen Kilpisjärvelle mennessäni mielessäni lista linnuista, joitka haluan Kilpisjärvellä nähdä, mutta hiiripöllö ei kuulunut listalleni. Joten se oli sellainen kiva ekstralintu minulle :)

   Anu

   Poista
 3. On tällä kaverilla varsin tuima katse!
  Hieno bongaus!

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)