lauantai 19. toukokuuta 2012

Linnaistensuo - korppisuo


Iltaretki Linnaistensuolla, Lahdessa, 13.5. Kuinka hiljaista siellä olikaan, vaikka kaupunki ei ole kaukana!


Äänimaisemaa hallitsivat korpit. Korppeja suolla olikin niin paljon, että hyvällä syyllä Linnaistensuota voisi kutsua korppisuoksi.

Linnaistensuo on Natura-alue: rauhoitettu suo. Suotyyppejähän on useita. Tämä suo on enimmäkseen  rämettä, jossa kasvaa paljon puita. Pienikasvuisia mäntyjä ennen kaikkea.


Suon ylitse kulkevat pitkospuut. Niiden pituus on noin 1,5 km. Nyt kevätaikaan pitkospuut olivat muutamista kohdin veden alla, mutta vettä pitävillä kengillä ei ollut ongelmia kävellä reitti päästä päähän, ja takaisin.


Pitkospuut metsään päin:


Yhtäkkiä suon yläpuolella lensi iso parvi lintuja, jotka kerta kaikkiaan hämmästyttivät minua. Ne olivat valkeita, mutta niillä oli erittäin voimakasrajaisesti tummat siivet. Ne eivät äännelleet. Ne pyörien lensivät parvessa. Voisivatko ne olla jokin pohjoiseen matkalla ollut kihuparvi? Lokit yleensä pitävät ääntä, kun ne parvessa lentävät. Tietenkin, saattoihin ilta-aurinko tehdä tepposia ja kyseessä olisikin lokkeja… Linnuilla oli mustaa päässä kuten kihuilla ja joillakin lokeilla. Voimakkaan mustan ja valkoisen ero linnuissa, sekä niiden hiljaisuus (eivät äännelleet) kuitenkin laittaa miettimään, että jos ne eivät olisi lokkeja olleetkaan…Myös korpit lentelivät:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)