torstai 26. huhtikuuta 2012

Tasapainon hallitsija


Talven ajan ruokintapaikalla on käynyt vihertikka (harmaapäätikka!) ja käpytikkoja (Dendrocopos major/Great Spotted Woodpecker) kaksi: koiras ja naaras. Tikoille emme laittaneet erikseen ruokintaa, joten ne ovat syöneet ruokintatelineestä. Niiden tapa olla ruokinnalla on upea näyte niiden huikeasta tasapainokyvystä. Pyrstöllään ne kykenevät hallitsemaan asentonsa, joten ne pysyvät ruokintatelineellä hyvin. Viime viikonloppuna oli hauska näky, kun yksi harakka päätti tehdä saman kuin tikat. Se vauhdilla syöksyi ruokintatelineelle ja yritti pysyä siinä, mutta tipahti samassa sekunnissa siitä pois – tipahtaessaan se tietenkin lennähti, eikä maahan töpsähtänyt.

Viime viikonloppuna kuvattu ruumiinhallinnan ja tasapainon taiturinäyte:Tämä otus kävi ruokintatelineen alapuolelta etsimässä makupaloja 9.4:
3 kommenttia:

 1. Taisi olla harmaapäätikka se ruokinnalla käynyt vihertikka? Maarit

  VastaaPoista
 2. Maarit, kiitos!

  Se varmasti oli harmaapäätikka, eikä vihertikka!

  Voi taju! Ja, minä kun olen sitä aina sanonut ja tähän blogiinkin kirjoittanut, että täällä ei ole vihertikkoja, ja sitten ajatuksissani teen lapsuksen ja kirjoitan vihertikka, kun pitäisi kirjoittaa harmaapäätikka ;)

  Kiitos, kun huomasit!

  VastaaPoista
 3. Korjasin sen tekstiin siten, että siihen jäi näkyviin tuo lapsukseni.

  Anu

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)