maanantai 27. helmikuuta 2012

Korppiparvet puutarhan yllä

Eilen Lahdessa siirtolapuutarhan yllä näimme huikean näyn. Yhtäkkiä korppien (Corvus corax) meteli täytti ilman. Ja, kun katseen käänsi taivaalle, tuntui, ettei voisi uskoa silmiään. Taivaalla lensi ainakin 80 yksilön korppiparvi! Kun sitä näytelmää seurasi, pian huomasi joukossa kaksi isompaa lintua. Ne liitivät ja siipien kärkiväli oli hieman suurempi kuin niiden ympärillä pyörivillä korpeilla. Minulla ei ollut kiikareita mukana. Kamera oli, mutta sekään ei ollut valmiina kuvausta varten.


Vielä hämmentyneempi olin nähdessäni, että parvessa lensi myös kaksi huomattavasti korppeja pienempää lintua. Ne olivat kirkasta taivasta vasten vaaleita ja niiden pyrstöt olivat viuhkamaisen pyöreät. Haukkoja ihan varmasti, mutta mitä haukkoja.


Kun korppiparvi lensi silmien etäisyydeltä pois, alkoi jälleen uusi meteli samasta suunnasta, josta edellinen parvi tuli. Nyt sieltä tuli toinen samanlainen parvi korppeja! Niitäkin oli vähintään 80. En ole koskaan aiemmin nähnyt mitään vastaavaa. Alueen yli kyllä lentää kaksi korppia päivittäin, mutta tämä korppien hurja määrä oli meille ennennäkemätöntä. Huikeaa!


Siinä vaiheessa, kun maltoin asetella kameraa kuvien ottamiseen, olivatkin korpit jo kaukana. Tilanteessa täytyi valita: joko katselee korppiparvia tai sitten käyttää aikaa kameran esille ottoon. Valitsin korppien katselun ja niin ollen kummoisia kuvia en ehtinyt saada.
Ruokintapaikalla sinitiainen (Parus caeruleus, eng. Blue Tit) pallojen kimpussa.


Sinitintillä on hämmästyttävän pieni nokka. Söpö lintu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)