sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kiikaroiden kevättä


Eilen näin, ja kuulin, tämän vuoden ensimmäisen satakielen. Tiklejä näkyy lähes päivittäin. Vaikuttaa kuin tiklejä (Carduelis carduelis/European Goldfinch) olisi tänä vuonna erittäin runsaasti, sillä niitä näkee vähän kaikkialla täällä pääkaupunkiseudulla. Tässä tänään kuvaamani tikluttaja:

 
Myös viherpeippoja on pitkästä aikaa runsaasti. Viherpeippokantahan romahti joku vuosi sitten niihin tarttuneen loisen tähden. Kyseinen loinen eli viherpeippojen ruoansulatuskanavissa turvottaen kurkut niin, etteivät viherpeipot enää voineet syödä. Viherpeippo ei minusta ole erityisen kaunis lintu, mutta komeahan se tavallaan on, ja voimakasrakenteinen pikkulinnuksi.

 
 
Lahdessa Alasenjärveltä lähtivät jäät 2.5. Ja, heti seuraavana päivänä näin siellä kolme härkälintuparia puuhastelemassa. Tässä kuitenkin tänään Helsingin Viikissä kuvaamani lapasorsa (Anas clypeata/Northern Shoveler):

 
Haviksia, ilman kaukoputkea, on tähän päivään mennessä kertynyt 79. Ilman kaukoputkea niitä ei kovin paljon kerrykään, mutta jatkan kiikaroimista.

Ja, punarinnat yhä laulavat:

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)