torstai 25. syyskuuta 2014

TunnistamattomatKatsellessani lintukuviani, yhä joudun laittamaan osan kuvista kansioon nimeltä ”Tunnistamattomat”. 

Tässä yksi kuva linnusta, jonka määrityksestä en ole varma. Se näyttää kertulta. Silmäkulmanjuovaa ei ole, mutta silmästä nokkaa kohden menee selkeä valkoinen juovan tapainen. Nokan yläpuoli on tumma. Jalat ovat vaaleat. Silmän ympärillä on valkoinen rengas. Silmän värikalvo on ruskehtava.


Kuvattu 9.8. Viikin alueella.

2 kommenttia:

  1. Tunnet linnut paremmin kuin minä, joten arveluttaa edes yrittää, mutta minulle tulee mieleen tuosta nuori luhtakerttunen. varma en tosiaankaan ole :)) Todella kaunis kuva linnusta jokatapauksessa.

    VastaaPoista
  2. Tuula, kiitos.
    Minäkin ajattelin, että olisiko se luhtakerttunen. Kertuksi sen tunnisti heti sen olemuksesta. Nokka, silmät ja jalat ovat todella kuin nuorella luhtakerttusella Lintuoppaan mukaankin. Katselin Lintukuva-fi sivustolta luhtakerttusen kuvia ja erityisesti luhtakerttusen silmää, ja kyllä silmä vaikuttaa niissä kuvissa samanlaiselta kuin tällä kuvani linnullakin. En ole kovin usein nähnyt luhtakerttusta. En ole tottunut sen ulkonäköön vielä. Sen verran aloittelija ja epävarma olen määrityksessä, että kun ei näe lintua kokonaan (tässä tapauksessa näen vain edestäpäin), niin en uskalla varmaksi määritellä, jos olen epävarma… Mutta, kun joku muu tekee saman määritelmän, niin silloin uskaltaa luottaa lopputulokseen :)

    Kiitos avusta!

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)