tiistai 28. lokakuuta 2014

Lintuilua netissä II - Birding on the net II


Englis summary is bottom of the text

Syksyllä ja talvella voi jäädä enemmän aikaa harjoitella lintujen tuntemusta kirjoista ja netissä.  Eräs mielenkiintoiselta vaikuttava nettisivusto on norjalainen Nord-Trøndelag University Collegen Hint-sivusto, jossa käsitellään, paitsi palearktisten alueiden lintuja, niin myös koko Euroopan alueen lintuja. Sivuston alareunasta voi valita kielen, jolla sivustoa haluaa lukea: Suomeksikin sivustoa voi lukea!

Sivustolla on mahdollisuus harjoitella lajituntemusta joko kuvien tai äänien perusteella. Harjoituksissa voi muun muassa määritellä lintujen esiintymisalueen (esimerkiksi Suomi). Lisäksi sivustolla voi suorittaa virallisen kokeen lintujen tuntemuksesta. Kokeen läpäisseet saavat palkinnoksi todistuksen ja t-paidan.

Mukavaa lintuilua netissä! Itse jatkan harjoitusten tekemistä, enkä edes kuvittele läpäiseväni varsinaista koetta :)

Närhi/Eurasian Jay


One interesting birding-site is Norwegian Nord-Trøndelag University College’s site named Hint. Bottom on the site you can choose language.

There is possible to training bird identification concerning birds in Europe and whole Western Palearctic areas. And more: You can choose to take the formal test on bird identification for European country or for the Western Palearctic. If you pass you will get a certificate and a free t-shirt. 

I continue practicing bird identification – the formal test can wait :) Have a nice birding on the internet!

4 kommenttia:

  1. Kiitos linkistä, tuo on todella hyvä sivusto,koska mukana oli äänetkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoisalta sivusto näyttää. Kun vaan jaksaisi treenata lintujen laulujakin… Minulla se aina jää vähemmälle.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)