torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset havainnot

Jokainen uusi vuosi alkaa kutakuinkin samoilla lintuhavainnoilla: varis, harakka, kesykyyhky, naakka, varpunen, talitintti, sinitintti, sinisorsa, räkättirastas, kyhmyjoutsen - ja, tänään, näin myös kaksi harmaalokkia (niitä en ennen olekaan nähnyt vuoden ensimmäisenä päivänä). Tälle vuodelle pinnoja on siis tähän mennessä kertynyt vain 11 – mutta siitä se lähtee taas - pikkuhiljaa.


Kuvituksena on kaksi harmaalokkia (Larus argentatus/Herring Gull), jotka näin Lahdessa Polttimon sulalla.


Harmaalokit muuttavat etelään elokuusta alkaen muuton jatkuessa vielä joulukuullekin. Suomen harmaalokit viettävät talven pääasiassa Itämeren rannikoilla Puolassa, Tanskassa ja Saksassa. Jotkut yksilöt jäävät talvehtimaan Suomeen, mikäli täällä on leudot kelit.


Harmaalokit muuttavat takaisin Suomeen jo maaliskuulta alkaen. Ne ovat ensimmäisiä kevään paluumuuttajia.Each new year begins with more or less the same birds observation: The Crow, the Magpie, Domestic pigeon, Western jackdaw, Sparrow, Great tit, Blue tit, Mallard, Fieldfare, Mute Swan – and, today I also saw two Herring Gulls.

Herring Gulls move to the South during August - December. Finnish Herring Gulls spend the winter along the coasts of the Baltic Sea. Some of them will spend the winter in Finland.

As an illustration, there are two herring gull. I shot these photos today.


8 kommenttia:

 1. Hieno alku. Minä en arvannut lähteä tuonne tihkusateeseen liukastelemaan, joten ekat havainnot vain piharuokinnalta. Onneksi on vuosi aikaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula.
   Jälleen on vuosi aikaa nähdä kaikki tutut linnut, ja toivottavasti myös itsellemme aivan uusia lajeja :)

   Poista
 2. leuto sää on saanut linnut pysymään. Minäkin näin joulukuussa kottararaisia, mitä en ole ennen tehnyt. Saa nähdä, miten säät jatkuvat.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta Sussi!

   Nyt on tosiaan halutessaan mahdollisuus tehdä vuoden alun ennätyksiä lintuhavainnoissa, koska lintuja on jäänyt tänne talvehtimaan. Olisi kyllä kiva, että hieman pakkasta ja lunta tulisi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Susanna.

   Tai, ihan tarkkana jos ollaan: ei ollut bongaus, vaan oli havainto, koska en katsonut etukäteen Tiirasta, mitä Polttimon sulalla on… :)

   Poista
 4. Minullakin 11 pinnaa vuoden ekapäivän pinnoiksi. Parhaina harmaapäätikka ja kuukkeli ruokinnalta. Siitä se taas lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kun saitte harmaapäätikan ruokinnalle! Ja, kuukkelit ovat niin symppiksiä! Kuukkeleista olen vähän jopa kateellinen teille – täällä kun ei kuukkeleita ole.

   Hyvää lintuilu-vuotta teille!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)