keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Keväisiä päiviäEilen ja tänään on paistanut aurinko. Ulkona on ollut kahdeksan astetta lämmintä. Lumi sulaa. Talitiaiset ja viherpeipot laulavat minkä ehtivät. Kesykyyhky kantaa pesätarvikkeita katon lipan alle. Käpytikat ovat aktiivisesti liikkeellä. Eilen näin niitä kolme kävellessäni Vantaan joen vartta parin kilometrin matkan.  Yksi käpytikka oli eräällä ruokintapaikalla.Tänäänkin näin käpytikkoja - Malmin hautausmaalla.


Vihervarpusia oli eilen liikkeellä useammassa paikassa.

Laihanlainen tintti tänään Malmin hautausmaan ruokintapaikalla.

On ollut ilo huomata, miten ihmiset ovat laittaneet hyvin paljon linnuille ruokintoja. Lähimmät ruokintapallot ovat kotipihaltani noin 50 metrin päässä. Ja, näitä palloja, sekä maitotölkeistä tehtyjä ruokinta-alustoja löytyy todella paljon pienistä metsäplänteistä isompiin metsäkokonaisuuksiin.Näinä keväisen aurinkoisina päivinä varikset, harakat ja naakat ovat olleet parvissa liikkeellä. Oletan harakoiden enimmäkseen olevan nuoria yksilöitä, jotka keskenään kisailevat välillä äänekkäästi.

Oravat syövät osansa lintujen ruokintapaikalla Malmin hautausmaalla.There has been two sunny day. The snow melts. The birds (Great Tits and Greenfinch) are singing. Yesterday I saw three Great Spotted Woodpeckers. I saw also several of the siskins. Spring comes. And soon all the birds are coming too.

10 kommenttia:

 1. Meidän linturuokinnalla on ollut erittäin hiljaista?
  Vaikuttaisi vähän siltä että ihmiset ovat innostuneet ruokkimaan lintuja, saattaahan sekin vaikuttaa lintujen määrään kun tarjontaa on runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun omalla ruokintapaikalla on myös ollut hiljaista, oikeastaan koko talven. Varpusia ja pikkuvarpusia ei paljon näy, eikä juuri viherpeippojakaan. Ruokaa on mennyt vähän.

   Poista
 2. Ihaniin otuksiin olet törmäillyt :-)

  Mallalle rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!
   Vien rapsutusterveiset Mallalle :)

   Poista
 3. Vilkasta on tosiaan ollut viimepäivinä. Käpytikkoja tuntuu olevan joka ruokinnalla ja viherpeippoja myös. Harakatkin parveilee. Ihmekkös tuo kun on ollut niin keväiset säät. Mukavia lintuilupäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula.
   Viherpeippoja en ole juuri ruokintapaikoilla nähnyt, mutta puissa niitä tuntuu olevan ja pitävät ääntä pienissä parvissa. Tuntuu kuin aurinko olisi herättänyt linnutkin keväiseen eloon.

   Mukavia lintupäiviä myös sinulle!

   Poista
 4. Käpytikat ovat aloittaneet lampunkupujen koputtelunkin. Varma merkki tulevasta keväästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee, ja linnut!
   Täällä Helsingissä on muutamia harmaahaikaroitakin :)

   Poista
 5. Oi, odotan kevätpäiviä. Hyviä ensimakuja tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Kyllä nämä pari päivää ovat olleet merkki ja ”esimakua” tulevasta keväästä :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)