perjantai 13. helmikuuta 2015

What does the Jackdaw say?Malmin hautausmaalla on paljon naakkoja (Corvus monedula/Jackdaw). Toissa päivänä siellä kävellessäni törmäsin naakkoihin pesällään.


Tutkimusten mukaan naakat kommunikoivat keskenään paitsi äänellään, niin myös silmillään, tai katseellaan. Naakat kuulemma myös tarkkailevat ihmisten silmiä, kun ihminen on lähettyvillä. Ne ovat oppineet viestittämään katseella ja tulkitsemaan silmistä välittyviä viestejä.


Mitä tämä naakka viestitti minulle, kun pysähdyin niiden pesäkolon lähettyville? Mitä se katseellaan tahtoo viestittää… What does the Jackdaw say?The day before yesterday I saw two jackdaw in their nest.

According to bird studies, jackdaws will communicate with their eyes. I just wonder what does this jackdaw (in my photo) signalled to me with his eyes… What does the Jackdaw say?


8 kommenttia:

 1. Krääh. Kravatti jäi kotiin. Älä ota kuvaa, hei älä ota kuvaa, kun mä käyn ensin hakemassa kravatin, hei odota nyt, älä ota kuvaa... No nyt se otti kuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, kravattihan naakalle sopisi!
   Sitäköhän se kaipaa ;)

   Poista
 2. Mielenkiintoista tietoa!
  Pitääkin tarkkailla, kaupungilla on paljon naakkoja, vähän liikaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin samaa, että voisi kaupungin keskustassa liikkuessa katsella, miten naakat käyttävät silmiään. Niitä on täällä Helsingissä asemilla rohkeasti ihmisten seassa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Naakan silmien väristä voi päätellä niiden iänkin.
   Vanhalla naakalla silmän värikalvo on harmaanvalkoinen ja nuorella naakalla harmaansininen.

   Siispä, nämä naakat eivät enää ole nuoria :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)