tiistai 25. elokuuta 2015

Malla tuntureilla I
Vuosia sitten talvisella Kilpisjärvellä katselin lumihohtoisia Malla-tuntureita ja sanoin, että jos joskus saisin koiran, niin Malla olisi sille hyvä nimi. Sitten myöhemmin sainkin koiran ja nimesin sen Malla-tunturin mukaan.

Malla Saanan rinteellä 16.8.

Viime joulukuussa Malla loukkasi polvensa ja polvi jouduttiin leikkaamaan. Leikkauksen jälkeen Malla oli peloissaan ja kipeä. Lohdutin sitä kertoen, että kesällä se taas juoksisi metsissä ja menisimme nuotiopaikoille ja antaisin sille nuotiomakkaraa. Nämä lupaukset olen pitänyt.

Malla Saanan rinteellä.

Vaan kerroin Mallalle myös muuta, kun se oli kipeä. Kerroin sille, että se on saanut nimensä Malla-tuntureiden mukaan. Ja, lupasin tuolloin Mallalle, että vielä kerran se pääsisi juoksemaan Malla-tunturilla.

Malla-tuntureiden päällä kuvattu.


Että se pääsisi paikkaan, mistä sen nimi on kotoisin. Että Malla-tuntureilla on kaunista ja ihanaa – ja sinne Malla vielä kerran pääsisi.

Tupasvillaa Malla-tuntureilla.

Lupaus Mallalle on nyt pidetty ja toteutettu. Malla oli 17.8. Malla-tuntureilla.

Minä ja Malla Malla-tuntureilla.

Ja, Malla rakasti tuntureita! Se kyttäsi sopuleita ja olisi tahtonut pyydystää ne kaikki! Malla ihmetteli poroja – kuin isoja koiria, joilla on sarvet.

Oli helle. Porot kasaantuivat Mallalla lumeen vilvoittelemaan ja paarmoja pakoon.

Ja, Malla jaksoi hellepäivänä pinkoa isojen kivien päälle ja niiltä alas, kiipeillä ketterästi Ison Mallan sivustan rakkaa Kitsiputoukselle ja takaisin. Se oli upea päivä!Kitsiputous itsessään ei ole se juttu Malloilla, vaan se juttu on matkassa Kitsille ja matkassa sieltä takaisin. Oleminen tunutreilla.

Polku Kitsiputokselle menee hetken rakassa Mallan reunalla.

Pirkko ja Malla ihailevat maisemia.

Kitsiputoksen alajuoksu.

Eväspaikka Kitsiputoksella.

Kitsiputous.

Kuvat saa isommaksi klikkaamalla hiirellä jotakin kuvaa.

Many years ago I was at Kilpisjärvi in wintertime. I looked mountain Malla and I said that if I ever had a dog I will named it Malla. Later I got a dog and I named it Malla.

Last December Malla injured her leg. The leg operated. I comforted Malla and I told her that someday she will go with me to the mountain Malla. I told her that I gave name to her according mountain Malla and Malla is the lovely place. I told that she will heal and someday she can run in the Malla mountain. 

Malla was in the mountain Malla 17.8.

Anu

4 kommenttia:

 1. Hienot ja valaisevat postaukset matkalta.
  Uskon, että Malla-koira on todella ollut riemuissaan saadessaan juosta sielunsa kyllyydestä avarassa tilassa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirlah.
  Malla nautti tuntureilla. Ja, iltaisin se oli ihan väsynyt. Hieno reissu!

  Anu

  VastaaPoista
 3. Hienot kuvat!
  Kiva nähdä kuva myös sinusta :-)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)