maanantai 12. lokakuuta 2015

Ruokinnan aloitus
Aloitin ruokinnan Lahdessa viime perjantaina.Aika pikaisesti paikalle saapuivatkin talitiaiset, sinitiaiset, hömötiaiset ja kaksi kuusitiaista.
Kuusitiaiset ovat tosi pieniä. Toinen näistä veijareista oli niin pieni, että ajattelin, ettei tosikaan. Voi jestas, en ole koskaan nähnyt mitään niin pientä lintua! Jos hippiäinen on tätä kyseistä kuusitiaista pienempi, niin kuinka pieni hippiäinen onkaan!

Varikset, harakat ja närhetkin löysivät paikan.

Närhen kuvasin ikkunan lävitse. I shot through the window.


Harakkakin kuvattu ikkunan lävitse. I shot through the window.

Myös mustarastaita kävi paikalla odottamassa, että muut linnut pudottaisivat maahan siemeniä.Hömötiaiset tulisi tsekata tarkasti, jotta erottaisi mahdollisen viitatiaisen… Täytyy katsoa kuvat vielä sillä silmällä tarkasti lävitse. Näissä hömötiaisten väreissä näyttää olevan yksilöllistä eroa, tai siten ne ovat eri ikäluokkien ja eri sukupuolten välisiä värieroja ja puvun kulumisesta johtuvia värieroja…Vielä pari viikkoa sitten puukiipijätkin kulkivat siinä puussa, mihin nyt ruokintatelineen ripustin. Eipä vain puukiipijöitä enää näy sillä paikalla…
I started feeding birds at last Friday. To the feeding place came Great tits, Coal tits, Blue tits, Willow tits, Hooded crows, Magpies, Jays and Blackbirds. 

Anu

6 kommenttia:

 1. Onpa siellä jo lajirunsautta. Meilläkin laitettiin ensimmäisten pakkasten tultua siemenruokinta, mutta ei ole kuin pikkuvarpusia ja talitiaisia. Jonnekin kummaan ovat sinitiaisetkin hävinneet. malttamattomana odottelen, millaisia lajeja talven mittaan alkaa ilmestyä.
  No närhet ovat nyt tietysti siirtyneet siemeniin, kun tammenterhoja ei ollut paljoa tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkiä siemeniä (ja pähkinöitä) minäkin vasta laitoin. Sinitiaisia on minunkin ruokinnalla vähän. Onkohan pesinnät tosiaan niin epäonnistuneet kylmän alkukesän tähden...
   Anu

   Poista
 2. Upea lintutarjonta!

  Kuusitiaiset ovat vielä aika rohkeita, joten niitä voi ruokintapaikalla nähdä ihan läheltäkin. Eivätpä mitenkään kovasti ujostele kuvaajaa :-)

  Pieniä ovat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmestelin todella kuusitiaisten rohkeutta. Ne tulivat ruokinnalle, vaikka minä olin parhammillaan noin 1,5 metrin päästä siitä (leikkaamassa syysleimuja alas). Niin läheltä kun näki kuusitiaisia, niin niiden pienuuskin tuli ensi kertaa minulle todella selväksi. Miten pieniä ja suloisia, ja terhakoita!
   Anu

   Poista
 3. Uskon, että puukiipijä palaa kunhan laitat rasvatangon sille sopivaan paikkaan. Meillä laitoin puun runkoon kiinni. Nopeasti tosiaan tänä syksynä hömpät, kuusitiaiset ja töyhtikset tulivat ruokinnalle. Mukava niitä on seurata ja ruokaa kuluu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleekohan puukiipijä roikkuvaan rasvatankoon, vai onko sille laitettava ruoka kiinni puunrunkoon? En ole vielä laittanut rasvatankoa, koska on luvattu vielä lämpeneviäkin säitä. Kunpa saisin sen puukiipijän ruokinnalle!
   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)