torstai 7. tammikuuta 2016

Kylmiä lintuilukelejäJoulukuussa oli pimeää ja lämmintä. Vettä satoi lähes päivittäin. Nyt tammikuussa alkoivat pakkaset, ja mitään pikkupakkasia nämä eivät ole. Eilen Lahdessa Polttimon sulalla pakkasta oli 26 astetta. 


Sulassa vedessä linnuilla ei ole hätää, vaikka onkin kovia pakkasia. Kyhmyjoutsenet pesivät sulkiaan vedessä.


Tänään täällä Lahdessa on 26 astetta pakkasta. Helsingissä on ilmeisesti enemmänkin. Huolettaa, että onko pikkulinnuilla tarpeeksi lämpöisiä talvipesiä… Jostakin syystä ruokintapaikalla ei ole juuri lintuja käynyt pariin viikkoon. Noin 200 metrin päässä ruokintapaikalta näin ruusuaidan vierellä huolestuttavan kohmeisen oloisen viherpeipon. Se lähti kuitenkin lentoon. Kun linnut ovat kohmeisen ja hitaan oloisia, ne ovat yleensä sairaita. Vein ruokinnalle rasvapalloja ja heti alkoi kuulua tiaisten ääntelyä. En ehtinyt jäädä katsomaan menivätkö ne ruokailemaan.It was dark and warm in December, but now is really cold weather. Yesterday it was minus 26 degree Celsius in Lahti (Lahti is about 100 km to the north from Helsinki). I took these photos yesterday in Lahti. The birds have no problems, because there is water without ice. They can swim and eat there. The water is steaming in the cold air.

In the place where I feeding birds, is not a lot of birds now. There have been quiet the last few weeks. I hope that little birds have enough warm places to spend a cold nights there. Now is really freezing cold…

8 kommenttia:

 1. En tykkään yhtään näistä kovista pakkasista.

  Meillä kuluu mustisten syöminä nyt kilo rusinoita päivässä. Tintit syövät pähkinöitä puolisen kiloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä pakkaset koettelee lintuja ja ihmisiäkin. Linnuilla energian tarve on nyt valtava, kun on pakkaset.

   Poista
 2. On näistä pakkasista se ilo, että saa kivoja kuvia! Lintuja vain käy kovin sääliksi. Kuinkahan paljon nämä pakkaset verottavat lintukantoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja kuvia saa, jos tarkenee kuvata :)
   Toivon että pakkaset itsessään eivät verota lintukantoja. Mutta luulen useiden yksilöiden kuolevan kylmyyteen yöllä ja talveksi tänne jääneitä hyönteissyöjäyksilöitä taas voi kuolla ravinonpuutteeseen, esim. hippiäisiä.
   Toivotaan, että lintuja ei kuolisi paljon.

   Poista
 3. Lintuja säälin minäkin. Meillä niitä on käynyt syömässä säännöllisesti, ehkä hieman vähemmän kuin pienemmillä pakkasilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun käyvät syömässä. Luulen, että minun ruokintapaikkani lähistöllä jossakin on nyt parempi ruokinta, kun linnut eivät juuri minun ruokinnalla käy...

   Poista
 4. Minusta tämä lumenvalkoinen talvinen pakkassää on ihana. Voittaa kyllä täällä Etelä-Suomessa joulukuun, pimeän, tuulisen, sateisen,lumettoman ajan. Lintujen ruokinta on kyllä tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä heti tuli valoisuutta, kun saatiin lunta :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)