perjantai 22. toukokuuta 2015

Vetoomus


En ota blogissani kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin, mutta tämä asia koskee suoraan luontoa ja sen suojelemisen varmistamista niin voimakkaasti, että kirjoitan lyhyesti.


Hallitus aikoo lakkauttaa ympäristöministeriön. Kyseisen ministeriön lakkauttaminen on sata askelta taaksepäin sivistysvaltiossa – valtiossa, jossa ihmiset aiemmin ovat kokeneet niin metsät kuin järvet ja niiden elämän, sekä suojelemisen, tärkeäksi. Ympäristöministeriön lakkauttaminen on teko, jolla ilmaistaan suoraan, että luonto ja sen suojeleminen eivät ole itsessään niin tärkeitä, vaan toissijaisia.


Luontoliitto, WWF, Birdlife, Luonnonsuojeluliitto, Maan ystävät, Natur och miljö ja Greenpeace ovat tehneet nettivetoomuksen ympäristöministeriön säilyttämisen puolesta. Vetoomus luovutetaan Juha Sipilälle neljän vuorokauden kuluttua.

Vetoomuksen voi käydä allekirjoittamassa: Kotka tarvitsee puolustajansa.


Anu8 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, Anu!

  Allekirjoitin vetoomuksen samantien ja välitin pyynnön myös eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä ja linkistä.

  Toivotaan, että hallitusneuvottelut etenevät tältäkin osin järkevään suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Toivotaan, että ihmiset ehtisivät fb-sivuillaan, blogeissaan ja muulla tavoin välittää vetoomus-sivustoa, jotta mahdollisimman moni ilmaisisi allekirjoituksellaan Juha Sipilälle mielipiteensä tässä asiassa.

   Anu

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Allekirjoitin myös heti. Ovatkohan lintuyhdistykset tietoisia tuosta hankkeesta. Pitääkin laittaa paikalliselle postia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintuyhdistykset varmaankin tietävät hankkeesta, koska Birdlife on siinä mukana.
   Anu

   Poista
 4. Hienoa, etta toit asian esille! Olen allekirjoittanut jo viikolla, tuli tietooni fb:n kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun tieto vetoomuksesta leviää netissä fb-sivustoila! Pidän tätä vetoomusta hyvin tärkeänä ja itsekin allekirjoitin sen heti, kun näin sen..
   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)