tiistai 22. syyskuuta 2015

Valkoposkihanhet
Viikin pelloilla on tuhansittain valkoposkihanhia. Valkoposkihanhilaskentojen mukaan niiden syyskanta (koko Suomessa) on vähentynyt 5% edelliseen vuoteen verrattuna.
In the fields of nature reserve area of Viikki, are many thousands of Barnacle Gooses.

Anu
 

6 kommenttia:

 1. Komea näky!

  Koko ajan puhutaan valkoposkihanhien määrän lisääntyvän, yllättävää kuulla, että määrä onkin vähentynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin Birdlifen tiedotteesta, että pesinnät hieman epäonnistuneet itäisellä Suomenlahdella ja Pohjanlahdella. Pääkaupunkiseudulla kannat ovat ennallaan ja Varsinais-Suomen sekä sisämaan syyskannat kasvoivat. Kokonaistilanne syyslaskentojen mukaan on, että koko maan populaatio pieneni 5 %.

   Anu

   Poista
 2. Jestas sentään. Minulla on vieläkin kokematta nuo valtavat valkoposkihanhilaumat. Mutta kun ei kaikkea kerkiä samana vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita ensi syksyn matkasuunnitelmiin käydä tsekkaamassa valkkariparvia :) Niin suuret määrät valkkareita on mahtava luonnon näytelmä.
   Anu

   Poista
 3. Poikkesin Viikissä tänään ja näin runsaasti valkoposkihanhia Viikintien läheisyydessä. Ei niitä ihan valtavasti ollut, mutta paljon kuitenkin. Kauniita lintuja vaikka kaikki eivät tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saattaa olla Viikin alueella useassa eri paikassa. Peltoja on useita. Ja, sitten myös vedessä, jolloin niitä näkee lintutornista. Kävin Viikin pelloilla nyt alkuillasta (tulin juuri), eikä käymilläni pelloilla ollut juuri sillä hetkellä monia valkkareita. Sen sijaan pikkulepinkäisiä ja tiklejä oli runsaasti peltojen reunoilla.
   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)