maanantai 29. helmikuuta 2016

Äänimaiseman muutosEnglish text is the bottom of the finnish text.

Äänimaisema on täysin muuttunut kahden viime viikon aikana. Talvehtivien lintujen laulu kuuluu kirkkaana kaikkialla. Tikat rummuttavat aamuisin.


Eilen aamupäivällä jallitin puoli tuntia erästä tiaista, joka kuului isompaan parveen. Se nimittäin lauloi jotakin muuta kuin talitiaista. Äänen metallisesta soinnista päättelin sen tiaiseksi, vaikken nähnyt sitä.


Erityisen ilahtunut olen ollut viherpeipoista. Savela- Pihlajisto- Viikinmäki alueilla olen havainnut näinä viikkoina enemmän viherpeippoja kuin koskaan aiempina vuosina. Viherpeippokanta on romahtanut ja se on luokiteltu vaarantuneeksi lajiksi. Birdlife tiedotti tammikuisessa pihabongauksessa viherpeippo-havaintojen tipahtaneen pohjalukemiin. En itsekään havainnut talvella paljon viherpeippoja, mutta nyt ne ovat putkahtaneet laulamaan, ja kuten kirjoitin, tällä tutulla alueella, niitä on tällä hetkellä enemmän kuin aiempina vuosina.


Luulen, että tämän alueen viherpeippojen määrän selittyy ruokintapaikkojen määrällä. Olen nähnyt mainitulla alueella 12 ruokintapaikkaa, jotka eivät ole piharuokintoja. Luulen, että näitä metsäpläntteihin laitettuja ruokintoja on enemmänkin kuin havaitsemani. Lisäksi oletan, että myös joillakin pihoillakin ruokitaan lintuja. En kertaakaan ole havainnut näillä 12 ruokintapaikalla viherpeippoja, mutta niiden on täytynyt käydä ruokailemassa niillä, koska niitä on nyt niin paljon. Mahtavaa!


Sorsat Vantaanjoella kuvasin eilen ja tintin kuvasin 27.2.


The soundscape have changed during couple last weeks. The wintering birds sings so nicely and brightly. The woodpeckers drumming in the mornings.

Yesterday morning I heard one Great tit sang very strangely. It didn’t sing like the Great tit use to sing. Great tits can imitate other birds and different kind of sounds. I didn’t see that little singer, but I heard it clearly.

I am so happy that I have seen (near my home) many Greenfinches during couple last weeks. Here in Finland the population of the Greenfinch have collapsed during the last years. Now the Greenfinch is the threatened species here. 

Near my home I have seen 12 feeding places for the birds. They are in the little parks and in the little forests. I think that there might be even more feeding places, but I don’t have seen them. I guess that there are so many Greenfinches, because there are so many feeding places. It is awesome that people feeding birds!

The photos of Mallards in the River of Vantaa I took yesterday morning. The photo of the Great tit I took 27.2.

8 kommenttia:

 1. Linnuilla on kevättä rinnassa:)

  Kiva kuulla, että siellä on viherpeippoja. Meilläpäin niitä oli aikoinaan paljon, mutta sitten tuli se tauti, joka surmasi paljon viherpeippoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sussi.
   Toivottavasti viherpeippokanta alkaisi elpyä joka puolella Suomea.

   Poista
 2. Hello Anu, wonderful images of the birds. The ducks are enjoying that cold icy water. Happy Monday, enjoy your new week!

  VastaaPoista
 3. Minäkin kuulin eräänä päivänä yhden talitiaisen yrittelevän laulantaa. Ainakin varikset alkavat jo vähän liikehtiä keväisen levottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kirlah. Pian kaikki linnut teilläkin pain laulavat :) Täällä mustarastaatkin jo laulavat aamuyön ja aamun hämärissä. Aloittavat uudelleen iltahämärän tultua.

   Poista
 4. Great images..I guess there are Finches all over the world..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment Missy George.
   Yes, Finches are all over the world. Some of them are threatened like Greenfinches in Finland.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)