keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Keltasirkku

English text is the bottom of Finnish text


Pitkästä aikaa eilen oli aurinkoista, joten otin kamerankin ulos mukaani. Kuvissa on keltasirkku (Emberiza citrinella/Yellowhammer).Osa keltasirkuista muuttaa talveksi Keski-Eurooppaan ja osa niistä talvehtii Suomessa. Keltasirkut jäävät sellaisille ruokintapaikoille, joissa on tarjolla kauraa. Nämä keltasirkut kuuluivat isompaan parveen, joka oli eräällä ruokintapaikalla Savelassa. Omalla ruokintapaikallani ei ole kauraa.

Keltasirkun maailmanlaajuinen levinneisyyskartta: Birdlife International.
Yesterday was the sunny day, so I took a camera with me when I went out. In my photos is a Yellowhammer. Part of Yellowhammers migrate to the Central-Europe and part of them wintering here in Finland. Yellowhammers eat oats, so they are feeding places where is oats. These individuals I saw in one feeding place in public park, not so far from my home.

The worldwide distribution map of Yellowhammer: Birdlife International.

Linking to
Wildbird Wednesday12 kommenttia:

 1. Hello Anu, the Yellowhammer is a pretty bird. Great sighting and images. Enjoy your day!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin ovat pistaytyneet ruokinnalla, kuten joka talvi. Tänä vuonna en ole laittanut kauraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Vikki. Minun ruokinnalla näitä ei juuri näy. Mahtavaa, jos ne tulevat ruokinnallesi, vaikka siellä ei ole kauraa!

   Poista
 3. Love how well they blend in with their surroundings!

  VastaaPoista
 4. Enpä ole juuri keltasirkkuja onnistunut näkemään. Meilläkään ei ole kauraa, koska se ei muille linnuille kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sussi. Yhtenä vuonna minulla oli kauraa, mutta keltasirkkuja ei ilmaantunut paikalle - ja ihan kuten kirjoitit, muille linnuille ei kaura kelvannut.

   Poista
 5. Keltasirkkuja on meillä paljon, mutta huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Kovilla pakkasilla enemmän kuin nyt. Kauraakin on meillä:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Kirlah. Useilla on tänä vuonna ollut ruokinnalla vähemmän joitakin tiettyjä lajeja/tai kaikkia lintuja verrattuna edellisiin vuosiin.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)