tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kevään ensipeipotEnglish text is the bottom of Finnish text.

Pääsiäisenä Lahdessa oli ilo havaita muuttolintujen saapuvan. Helsingissähän niitä jo on enemmänkin. Suurin ilo oli kaksi pyrstötiaista ruokinnallamme, sillä niitä en ole siellä aiemmin nähnyt. Toinen ilon aihe oli pähkinänakkelin kuuluva ääni maanantaina aamupäivänä aivan ruokinnan lähistöllä, ja niitäkään en ole siellä aiemmin nähnyt, enkä kuullut. Maanantaiaamuna myös laulujoutsenia oli liikkeellä useaan otteeseen yli lennollaan.


Maanantaiaamuna Pirkko oli Malla-koiran kanssa läheisessä metsässä lenkillä. Sieltä Pirkko soitti minulle ja kertoi kuulevansa peipon laulua. Hän hämmentyneenä kysyi voiko se todella olla peippo näin maaliskuun puolella. Ajattelin sen olevan peippo, sillä muuttajia oli viikonlopun aikana saapunut Suomeen. Sanoin Pirkolle, että se peippo tulee pian ruokinnalle muiden lintujen mukana.


Niinhän siinä kävi. Muutaman tunnin kuluttua alkoi kuulua peipon laulua. Ja ruokinnalle saapui kaksi peippoa kolmannen laulaessa vähän etäämmällä. Se on niin hauskaa, että joka kevät sitä on innoissaan peipoista :)


At Eastern I saw two Long-tailed Tit in my feeding place in Lahti (abou 100 km to the north from Helsinki). It was a big joy to me, because there were not Long-tailed Tits hitherto. I also heard the voice of Eurasian Nuthatch. It was pleasure too, because there were not them before. Yesterday morning there flew many Whooper swans.

Yesterday morning Pirkko was in the forest (near our feeding place) with the dog Malla. Pirkko called me from there and told that she hear the sing of Common Chaffinch. I told her that it will soon fly to the feeding place among the other birds. And so it happened! A couple hours later there came 3 Chaffinch to the feeding place! Every spring it is so big joy when the Common Chaffinches comes :)


6 kommenttia:

  1. Kevään ensimmäisiä:) Meillä päin ei ole vielä yhtään näkynyt muuttolintuja. Helsingissä näin toki pari viikkoa sitten kottaraisia ja räkättirastaita

    VastaaPoista
  2. Hello, the Chaffinch is a beautiful bird. Great sighting and photos. Happy Tuesday, enjoy your day!

    VastaaPoista
  3. Onnea peippo havainnosta! Muuttolintuja on nyt todella paljon liikenteessä.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)