tiistai 14. elokuuta 2012

Saalistava lintu


En ole kovinkaan paneutunut petolintuihin. Niiden tunnistaminen on vielä täysin aluillaan. Tunnistamisen yritys on aika vaikeaa ilman Lintuopasta, jota minulla ei nyt tässä ole käsilläni. Postaanpa kuitenkin muutamia viime viikon torstaina (9.8) Lammassaaren lintutornista ottamiani kuvia.
Seurailin harmaahaikaraperheen onnellista aamuhetkeä, kun taivaalla alkoi kaarella upea lintu:Se ei ollut kovin korkealla ja lennellessään katseli alas, missä olisi ollut runsain mitoin lintuja saaliksi. Kuitenkin se tähysteli kalaa.
Pian se alkoikin pudottaa korkeuttaan ja kävi vedessä saalistusreissulla.


Yllä olevassa kuvassa sen väri tuo mieleeni ruskosuohaukan. Toisaalta, alla olevassa kuvassa, se näyttää sääksiltä eli kalasääskiltä (Pandion haliaetus/Osprey, Fish Hawk, Fishing Eagle, eng.) :


Sama suurennettuna:Kalasääskillä ruumis alhaalta päin on valkoinen ja sillä on musta juova silmäkulman seutuvilta niskaan, kuten kuvieni linnulla.

Lintu saalisti kalaa, ei toisia lintuja. Ja, vesilinnut eivät näyttäneet olevan moksiskaan sen läsnäolosta. Olisiko se siis kalasääski? Olen nähnyt samalla alueella kerran, kun kanahaukkanaaras iski kiinni sorsaan. Kun kyseinen haukka lensi paikalle, vesilinnut pyrkivät välittömästi ruovikkoon piiloon. Ehkäpä tämä kuvien lintu olisi kalasääski, sillä vesilinnut eivät pelänneet sitä ja se pyydysti kalaa? Alueella on sekä kalasääskejä että ruskosuohaukkoja, kuten lisäksi muitakin petolintuja.
3 kommenttia:

 1. Johannes Annola hei!
  Kiitos kalasääksi vahvistuksesta!

  Tsekkasin juuri avaamasi kiintoisan blogisi. Käyn katselemassa sitä jatkossa.

  Mukavia lintuhetkiä!

  Anu

  VastaaPoista
 2. Siis, kiitos kalasääski vahvistuksesta, eikä kalasääksi kuten edellä kommentissani kirjoitin...
  Anu

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)