torstai 17. toukokuuta 2012

Satakielten aamu


Heräsin yöllä jo kello kahden jälkeen. Linnut alkoivat laulaa ulkona, Kotiniemen siirtolapuutarhalla, kilpakonserttia kolmen jälkeen. Oli vielä hämärää. Kuulin satakielen (Luscinia luscinia/Thrush Nightingale) laulua, ja pohdin olisiko se jokin rastas joka matkii satakieltä, vai satakieli.


Viime vuonnahan satakielet väin kävivät alueella: ne saapuivat poikkeuksellisen myöhään. Luulen, että niiden edellisen vuoden reviirialueet olivat jo muiden lintujen valloittamia ja siitä syystä ne eivät jääneet alueelle. Siksipä olin tänään aamuyöstä hieman epäileväinen: onko alueelle tullut satakieli, vai jokin taiturirastasko vetää satakieltä aamuhämärissä?


Kun hieman valostui, lähdin etsimään satakieltä. Ja, pian huomasin: äänten perusteella niitä oli useampi. Ja, lopulta myös näin satakielen. Sain laulavasta satakielestä tosi kivaa lähikuvaa videolle, ja sen laulu kuuluu videolla hyvin.



 Ja, nappasin satakielestä myös muutaman valokuvan, jotka kuvittavat tätä kirjoitusta.





Muista tämän aamun havainnoista mainittakoon lehtokurppa, jonka näin tälle vuodelle ensi kerran. Se näyttää lentävän reviirilentoaan siirtolapuutarhan ylitse edellisten vuosien tapaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)