sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Västäräkin poikanen ja onnellinen akileija


Lintujen poikasia näkyy vähän joka puolella. Ne lentää pyristelevät hieman valtoimenaan ja villisti. Niiden emot yrittävät pitää niitä silmällä ja käydä ruokkimassa niitä aina siellä, missä poikaset milloinkin ovat ympäristöönsä tutustumassa.



Eilen pihalla västäräkin (Motacilla alba/ White Wagtail) poikanen oli maassa pitkään. Sen emo kävi sitä ruokkimassa. Poikanen näytti avuttomalta, eikä saanut tuulta siipiensä alle. Aloimme ajatella, ettei se osaisi vielä edes lentää. Päätimme siis, että siirrämme sen hieman suojaisempaan paikkaan. Vaan, heti kun sitä lähestyi, se sittenkin samassa pyrähti matalalentoon kohden viereistä metsää.


Olen viime vuosina kuvannut paljon kukkia – enimmäkseen perennoja. Pelkästään tänä vuonna olen tähän päivään mennessä kuvannut jo 1000 kuvaa kukista – enimmäkseen perennoista. Silloin tällöin olen tähän blogiin laittanut joitakin kukkakuvia. Nyt kuitenkin avasin kukkakuville ihan oman blogin: Onnellinen Akileija. Sinne tulen jatkossa laittamaan kuvia kukista ja tässä blogissa keskityn lintuilemaan.



(Västäräkin poikasen kuvat on otettu ikkunan lävitse)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)