tiistai 24. maaliskuuta 2015

Ei paljon muuttajia...Aamulenkillä lintuilukoira Mallan kanssa kuulin jälleen peipon laulavan samassa kohden kuin viimeviikolla havaitsin kevään ensimmäisen peipponi.


Aamupäivä Helsingissä on ollut aurinkoinen, joskin tuulinen.Viikin pelloilla tavanomaiset hanhet, töyhtöhyypät ja kiurut. Pellolle jätetyissä metsäsaarrekkeissa oli, kuten tavallista, muun muassa kottaraisia ja kyyhkyjä.
Hakalan lintutornista myös tavanomaiset hanhet, harmaahaikarat ja muut linnut. Tukkasotkan ja silkkiuikun näin tälle vuodelle ensimmäistä kertaa.


Mutta se, mikä oli päivän paras hetki: näin isolokin. Tornissa ollut henkilö näytti minulle omalla kaukoputkellaan isolokin. En olisi voinut sitä kiikarein nähdä, sillä se oli niin kaukana.

  
Pellolla korppi kävi omaa tanssiaan.


In the early morning, when I was walking with my birding dog Malla, I heard the song of the Chaffinchs in the same place where I saw it last week.

Today weather has been a sunny and windy. In the fields of Viikki was the usual birds: Anserinaes, Lapwings, Starlings, Columbidaes and Skylarks. 

In the bay of Viikki I saw first time in this year Great Crested Grebe and Tufted Duck. The best moment was, when one birdwatcher show me one Glaucous Gull throught his spotting scope.

In the field was one Raven.

Anu

7 kommenttia:

 1. Noin monta keväistä havaintoa kuulit ja näit ja vasta maaliskuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Paljon on lintuja tullut. Jotenkin kuitenkin odotin, että lajikirjo olisi ollut runsaampi jo, kun on ollut edelleen lämmintä täällä Helsingissä. Mutta, eiköhän ne muuttajat pian sieltä saavu :)
   Anu

   Poista
 2. Ihania lintuja... Tykkään kovasti korpista, vaikka tavallisesti näen sen vain alhaalta päin, kun se huutaen lentää ylitseni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korppi on kyllä ihan näyttävä lintu. Ja, mahtava nokka sillä on myös.
   Anu

   Poista
 3. Hyvinhän sinä olet muuttajia löytänyt, en ole vielä edes peippoa kuullut. :)
  Olen hieman miettinyt, että matkaavatkohan jotkut jo suoraan "ylemmäs" eikä jää niinkään tähän välille. Saas nähdä nyt kun lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Helsingissä en ole nähnyt ylitse lentäviä kurkiakaan. Todennäköisesti ne valitsevat jonkin toisen muuttoreitin. Vielä täytyy vain odotella muuttolintuja. Lintusäätiedotteessa ei luvata tälle viikolle hyvää muuttosäätä:

   http://www.tringa.fi/2015/03/tringan-alueen-lintusaatiedote-23-27-3-2015-kevat-etenee-hitaanpuoleisesti/

   Anu

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)