tiistai 10. maaliskuuta 2015

Linnut saapuvat!

English summary is bottom of the text.


Nyt se on alkanut! Vuoden hektisin lintuiluaika!


Etelä-Suomeen on saapunut jo paljon lintuja, muun muassa kiuruja, töyhtöhyyppiä, haikaroita, laulujoutsenia, sepelkyyhkyjä ja uuttukyyhkyjä.


Pohjoiseen menevät lajit ovat liikkeellä, kuten pulmuset ja hanhet. Hanhiparvia täytyykin nyt katsella tarkasti, jotta osaisi erottaa pohjoisen lajit! Joutsenten joukossa liikkuu pikkujoutsenia – jos niitä haluaa nähdä, niin nyt on alkanut siihen parhaimmat ajat.Eilen Lahdessa Polttimon sulalla oli seitsemän laulujoutsenta (Cygnus cygnus/Whooperswan). Eivät ne siinä kauan viivy, vaan jatkavat matkaansa pesimäseuduilleen.The birds arrive!

Now it has started! The busiest time of the year to see birds!

To Southern Finland has arrived already a lot of birds, like Skylarks, Lapwings, herons, Whooperswans, Wood Pigeons and Stock Doves.

The Northern species are on the move, like Snow Buntings and Anserinaes. Flocks of Anserinaes must now watch closely, in order to distinguish the Northern species!

Yesterday there were in Polttimo, Lahti, seven Whooperswans. They are not there in the long time, but they continue the journey to their nesting regions.

Anu4 kommenttia:

 1. Tänä vuonna taitaa jäädä lyhyeksi tämä ihana lajirunsaus, kun pohjoisemmassakin on avovettä tarjolla. Siksi silmät ja korvat auki ja ulos, jos haluaa vesilintuja nähdä. Tuntuu, että ne tulevat kaikki ihan ryppäänä kerralla. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi olla, että paljon menee ohi. Täytyy kaikki mahdollinen vapaa-aika käyttää ulkoiluun nyt!
   Anu

   Poista
 2. Hienoa! Kunpa onnistuisin näkemään muuttajia vielä itsekin

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! Thank you for your comments.
(Please, do not write links in your comment)